dimecres, 17 d’agost del 2011

Postres: Coca casera

3 gots de farina
1,5 gots de sucre de canya integral
1 sobre de llevat
1 got de suc de taronja natural o yogurt natural
1/2 got de oli
3 ous

Batre junts tots els ingredients, i posar a un motlle de coca o pastis previament enfarinat.
Al forn a 180º durant 30 minuts.
Es pot afegir poma, anous, pell de llimona ratllada, platan, peres, prèssec....

1 comentari:

  1. A mi em va millor les mides 1-2-3.
    1 mida d'oli, 2 mides de sucre i 3 de farina.
    El recipient del iogurt (o un got petit) fa les funcions de mesurador. De la mateixa manera, 1 mida de suc de taronja.
    3 ous i un sobre de llevat, si es vol.
    Quant els ous, separeu les clares dels rovells.

    Bateu els rovells amb el sucre fins que quedi una massa clara. Afegiu-hi el suc de taronja i remeneu-ho. Seguiu afegint-hi l'oli i mescleu-ho. El torn de la farina i el llevat feu-ho amb un colador per tamizar-ho i airejar-ho. Remeneu-ho amb cura amb una espàtula.
    Aquest és el moment d'afegir-li la xocolata, poma, nous,... que hi volgueu posar dins la massa.
    Bateu les clares a punt de neu i afegiu-les a la mescla, anant en compte a l'hora de remenar-ho, sempre de baix cap amunt.

    Poseu-ho dins el motlle, prèviament untat i enfarinat. I... al forn!

    Si baixeu la temperatura del forn un cop poseu el motlle, la massa pujarà més regularment i no es cremarà la base, però trigarà una estona més a quedar ben cuit.

    ResponElimina